Округли сто

Julijana Čatalinac, 4. novembar 2015. u temi Aktuelnosti1 komentar

 

Центар за самостални живот ОСИ Србије и Центар за самостални живот ОСИ Сомбор организовали су Округли сто у оквиру Пројекта “Социјална интеграција и побољшање квалитета живота ОСИ, кроз јачање њихових капацитета и друштвену ангажованост“ који  финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Округли сто је одржан 3. новембра са почетком у 12 часова у Геронтолошком центру Сомбор, Првомајски булевар бб.

Тема Округлог стола је била Извештај о усклађености законодавства Србије са Конвенцијом УН о правима особа са инвалидитетом у области приступачности и образовања, и шта је то што свака локална заједница са својим актерима (доносиоцима  одлука, организација цивилног друштва, организација особа са инвалидитетом, институција…) може да учини да се ове области додатно унапреде.

Водитељ и аутор презентације на округлом столу, била је Мима Ружичић Новковић, Центар ‘’Живети усправно’’ из Новог Сада уз подршку Мимице Живадиновић ЦСЖ Србије из Београда.

Уз чланове Центра са подручја Западнобачког округа и њихове персоналне асистенте пристутни су били и чланови других удружења ОСИ у општини Сомбор. Вођена је жива и конструктивна дискусија, а гости на трибини били су и представници институција у Сомбору, релевантни за тему: чланови Интерресорне комисије и представници ЛС у Сомбору. Било је око 30 учесника округлог стола.