OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM – OČUVANI PROJEKAT ZA LAKŠI ŽIVOT

Julijana Čatalinac, 3. januar 2019. u temi AktuelnostiNema komentara

47574390_2162095207154897_7333388136564654080_n

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar, obeležen je u Somboru skupom u Gerontoloшkom centru, gde je istaknut značaj personalne asistencijeza osobe sa invaliditetom. U Somboru je održan  i trodnevni seminar za dobijanje licence personalnog asistenta. Predavač na ovom seminaru Мимица Живадиновић, потпредседница Центра за самостални живот Србије, указала је на значај Међународног дана особа са инвалидитетом, када серазним манифестацијама у Србији и свету посвећује пажња особама са инвалидитетом.

Julijana Čatalinac, predsednica Udruženja građana „Centra za samostalni život Sombor”, i Terezija Paštrović, sekretar udruženja, uputili su zahvalnost gradu Somboru na podršci projektu personalne asistencije, a gradonačelnica Dušanka Golubović pohvalila je rad ovog udruženja i članovima uručila prigodne poklone u vidu korpi sa voćem.

„Očigledno je da se upornošću i željom da se uspe, može poboljšati život svih nas. Dokaz za to je rad UG „Centar za samostalni život Sombor“, koji je svojim radom uspeo da dugi niz godina održi personalnu asistenciju u Somboru i na njihov rad mogu se ugledati i neke institucije u gradu“, rekla je gradonačelnica Golubović.